2015. október 10., szombat

Day and Night Book - TAG

Tipegő Zombi blogján találtam rá erre a kérdéssorra. Mivel tetszettek a kérdései, úgy gondoltam, én is kitöltöm. :)

D - Nappal vagy éjszaka olvasol többet?
Általában nappal, mivel estére kidőlök. És amúgy is, ha este állok neki olvasni, valószínű, hogy nem fogok eleget aludni... Persze csak akkor, ha jó a könyv. :)

A - Van olyan könyv, ami megváltoztatta a gondolkodásmódod (valamiről)?
Minden könyv változtat valamennyit az emberen, persze csak akkor, ha nyitottak vagyunk az üzenet befogadására, ha eléggé figyelünk a mondanivalóra. 
De kettőt azért kiemelnék: az egyik Karin Alvtegen Árnyak című könyve. Hihetetlen, hogy az emberek néha milyen messze el tudnak menni valami miatt, de a legtöbbjüket meg lehet érteni. Talán az Árnyak erre a legjobb példa, mivel megmutatja a történet azon oldalát, ahogy mindenki szenved, és ott van a kiváltó ok is, amire nem gondoltunk volna, mégis valamilyen szinten megértjük a problémát. 
A másik ilyen könyv A heroin naplók. Régebben mindig azt hittem, hogy ha valaki zenésznek áll, és igazán híres lesz, akkor szórakozás az egész élet, alkotás és buli, meg néha egy kis komolyság keveréke, de ez a könyv bemutatta, milyen az, amikor az ember nem tudja feldolgozni a hirtelen hírnevet, és belegabalyodik a dogokba, amik teljesen tönkreteszik, majd mint egy főnix, ki lehet ebből jönni. Kétségkívül tanulságos könyv.

Y - YA vagy nem?
Régebben azt mondtam volna, hogy nem, mivel akkoriban inkább krimiket olvastam, de aztán valamiért túlságosan megváltoztam, és most már simán igent mondok, főleg úgy, hogy mostanában a Young Adult könyvek teszik ki az olvasmányaim nagy részét. :)

A - Van olyan karakter, akiről úgy gondolod, hogy létezik?
Minden karakter létezik, még ha nem is teljesen úgy, ahogy abban a könyvben le van írva. Minden író akarattal vagy anélkül, de mintázza valakiről a szereplőjét, és ez meglátszik a történetben, főleg azoknak, akik igazán ismerik.
 
N - El a kezekkel a könyveimtől, vagy szívesen kölcsönadom?
Attól függ, kinek. Ha az illető mindig mindent tönkretesz, akkor egyértelmű hogy nem, de ha úgy néz ki a dolog, hogy egyben és olvashatóan kapom vissza a könyvem, akkor szívesen kölcsönadom. :)
 
D - Meg szoktad szagolni a könyveid?
 Hm... Na jó, meg, főleg a régiek illatát szeretem, a titok szóról is a régi könyvek illata jut eszembe. :)


N - Nem mindenki kedveli a könyveket – baj / nem baj?
Mindenkinek szíve joga, hogy kedveli-e a könyveket vagy sem. De ha azzal kezdi a mondanivalóját, hogy kijelenti, ő csak akkor szereti a könyveket, ha jól égnek... Hát, akkor én is szívesen felgyújtanám... Valami ilyesmit mondanak hirtelen felindulásból elkövetett testi sértésnek, nem?
 
I - Vigyázok a könyveimre, vagy nem?
Természetesen vigyázok rájuk, ez alap.
 
G - Úristen, túl sok könyvem van! Igaz vagy hamis?
Hamis. Könyvből sosincs elég, jó könyvekből meg főleg. A beszerzendő listámon több, mint 70(!!) könyv van, szóval ha úgy vesszük, kevés könyvem van. :) Szóval mi is a kérdés? :D
 
H - Előfordult már, hogy leöntötted vagy összekented a könyved? Ha igen, hogyan?
Szerencsére még nem, bár nem is szándékozom ezen változtatni. :)
 
T - Ha olvasol, akkor csak olvasol, vagy csinálsz közben valami mást is?
Ha nagyon pocsék a könyv, akkor zenét hallgatok, klipeket nézek, írok valakinek/valakivel, ilyesmik. :) Jó könyvek olvasásakor meg szinte semmi sem érdekel, szóval...

Szívesen látnám a Ti válaszaitokat is... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése