2015. november 20., péntek

Egy régebbi írásom (Elátkozottak) részlete: A Boszorka halála

17.

Már majdnem kilépett a tisztásra, mikor nyöszörgést hallott, mire jéggé dermedt. Nem, nem lehet ő az, gondolta hitetlenkedve. Az egész helyzetet kezdte egyre valószerűtlenebbnek látni. Nem tudta elhinni, hogy a nővérét, akit mindig olyan sokra tartott, valaha újra látja majd. Mintha csak biztatni  akarná, menjen oda, újra hallotta azt a fájdalmas hangot.
 Sietve indult a nőhöz. Az a néhány farkas, aki közöttük állt, úgy távolodott el előle, mintha csak parancsszóra tenné.
 És akkor meglátta őt, ahogy ott feküdt, letűnt korokat idéző szoknyában, fekete, derékig érő haja úgy terült el körülötte, mintha vízen lebegne. Sápadt arcán sötétvörös csík futott végig.
Lenának eszébe jutott, hogy amikor Seraphina fiatal korában túl sokszor használta az erejét, ugyanígy vérzett az orra.
 - Hát élsz! - remegett meg a hangja. Letérdelt a nő mellé, mire az megfogta a kezét, mintha csak így akarna meggyőződni a valóságosságáról.
 - Eljöttél - állapította meg Seraphina döbbenten. Zavarodott tekintete a húgán állapodott meg.
 Lenának könnybe lábadt a szeme, miközben bólintott. Mióta szerette volna látni őt! És most végre megtalálta...
 - Nem sok időm van.. Elfogyott az erőm, lassan meg fogok halni... De te, még sokáig élsz majd... Vigyázz a farkasokra... Megszerettem őket... - Mondta lassan, akadozva. Lena nem akarta ezt. És mégis, muszáj lesz megígérnie.
 - Vigyázok majd rájuk - fogadta meg csendesen, mire Seraphina arcán valami, számára megfejthetetlen kifejezés suhant át.  Nem tudta, ilyen hosszú idő után mit mondjon neki. Az sem segített, hogy a nővére egyre gyengébb lett, figyelmeztetvén őket arra, hogy már nincs sok idejük.
 - Szeretlek. Vigyázz magadra. Vigyázni fogok rád - jelentette ki Seraphina úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Igaz, számára az is volt.
 Lena torka elszorult, ahogy rájött, mit jelent ez a pár mondat, hogy nővére mikor mutatta csak ki az érzéseit. A testvére arca felé hajolt, hogy adjon rá egy puszit, ahogy búcsúzáskor szokták, de a mozdulat közben megtorpant, mikor Seraphina szája kinyílt, mintha mondani akarna valamit, de szavak helyett csak valami furcsa, lilásfekete, füst szerű anyag jött ki a száján, ami Lena arcára szállt, és a bőre alá kúszott.
 Könnyei függönyén keresztül még látta, hogy a nővére szeme megváltozik, ahogy a lelke távozik. Halványan érzékelte, hogy a farkasok köréjük gyűlnek, és megállnak mellettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése