2016. május 10., kedd

Mérgezés

Jus Accardo
Toxic - Mérgezés
Denazen 2.



Fülszöveg:
Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.

   Kissé csalódott vagyok. Egy teljesen jó indítású sorozat második kötetét olvasva, elvártam, hogy pont olyan jó legyen, mint amilyen az első rész volt, ez a könyv viszont azoknak kedvezett inkább, akik a vívódásokról szeretnek olvasni.
   A történet tetszett, az akciójelenetek még mindig brutálisan jók. Különösen tetszett, hogy Deznee képessége fejlődött, és az ikrek - Able és Aubrey - képességei és érdekesek, és meghatározóak voltak. Meglepett az árulás - ennél a résznél, és a végén a csattanónál, kedvem lett volna a földhöz vágni a könyvet.
   Szóval, a történet nagyon jó volt - leszámítva, a túl sok kínlódást. Jade és Kale néha már idegesítettek. Jade nyomulós viselkedése, és Kale szokásos világra-rácsodálkozós butasága. Kicsit túl sokat szerepeltek ezek, ahogy Dez féltékenysége is, bár utóbbi szült néhány vicces helyzetet és gondolatot.
   Ha már humor: az Érintés magával ragadó humora itt nem tükröződik. Bár vannak jó pillanatok is, nem akkora arányban, mint az első könyvben, és ez nagyon hiányzott, jól kiegyensúlyozta volna a szereplők bénázását. Mert igen, eléggé sokat ügyetlenkedtek, különösen Dez és Kale.
Deznee butasága, hogy nem szólt Able mérgéről, végig idegesített, ahogy az is, hogy a korábbi vagány énje eltűnőben van.
Kale kissé papucs - jellegű lett, Jade rossz hatással volt rá. Még mindig úgy érzem, egy kicsit vadság kéne a karakteréhez, hogy szerethető legyen, hogy neki is szurkoljon az ember, de ez még mindig nincs meg.
Jade nyomulós viselkedése nem tetszett, de a végén pozitív csalódás volt, majdnem meg is kedveltem de csak majdnem.
Kiernan-t kedveltem, de a végére kedvem támadt egy téglával párszor fejbe vágni. Ahogy Ginger-t is. Sokra mennek a sajnálatával...
Alex még mindig az egyik kedvencem, bár kicsit keveset szerepelt az előző részhez képest. Kicsit, mintha hiányzott volna. Brandt-et viszont nem előzi le. Ő kellett volna ide a legjobban. Helyre tette volna az embereket a maga nyugodt, lényegre törő gondolkodásával. Remélem, a következő részben többször is előtérbe kerül.

   Tetszett, hogy pörögtek az események, az akciósabb részek még mindig tökéletesek. Jó volt Aubrey tette a végén, számomra ez volt a könyv fénypontja. Az viszont, hogy mennyire sokat kínlódtak a szerelmi dolgokon, feleslegesnek tűnt, a cselekményt nem nagyon vitte előrébb. Illetve az sem tetszett, hogy ilyen sokáig húzták a méreg megállítását. A függővég pedig, nos, kicsit az Újhold-ra emlékeztet. Akár lehetne így is vége, de akkor nem lenne sok értelme. Ezzel úgy tűnne, mintha csak szívatnák Kale-t. Szóval, sokára érkezik a folytatás, és ennek sem tudok örülni.

   Összességében egy jó könyv volt, kicsit érzelmes, de van, akinek ez tetszik. A történet jó, a szereplőkben vannak hibák, de attól még élvezhető volt, főleg, mivel olvastatta magát.

   Bátran merem ajánlani azoknak, akik olvasták az első részt. Bár nem olyan tökéletes, de attól még mindenképp egy jó olvasási élmény.

Nekem ez 4 / 5 volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése