2016. április 27., szerda

Interjú Vörös Pannival, az Initium megalkotójával

Régóta figyelemmel kísérek egy különleges képregényt, az Initiumot. Teljesen magával ragadt a látványvilága, és a története is. Természetesen Vörös Panni összes munkája figyelemre méltó, nem csak a különleges színek, és szereplők miatt, hanem a szokatlan témái miatt is. Most Vele olvashattok egy kis interjút - arról, mi terelte a képzőművészet útjára, az alkotás folyamatáról, illetve a képregényéről.

***


Mióta rajzolsz? Mi indított el ezen az úton?
Egészen kis korom óta. Már az óvodában is a rajzolás volt a legkedvesebb elfoglaltságom.
Az úton valószínűleg olyan mesekönyvek és animációs filmek, melyeknek a világa nagyon megfogott. Mai napig gyűjtöm a régi tündérmesék illusztrációit, mert még mindig sok ihletet tudnak adni. 

Mi szerettél volna lenni felnőttként? A művészetet mint hobbit, vagy mint foglalkozást választottad volna?
Mindig is azt mondtam, ha felnövök képzőművész leszek, illetve az animációs filmrajzolás is vonzott.

Mennyi valósult meg ebből?
Végül úgy alakult, hogy valóban művészeti iskolába jelentkeztem és így lett a szakmám díszítőfestő. Sajnos az élet úgy hozta, hogy mára már csak a hobbim a festés, de egészen biztosan végig fogja kísérni az életem.


Honnan jött az angyalok és démonok - illetve a többi természetfeletti lény - iránti vonzalmad?
Nagyon régről ered ez a dolog nálam. Szeretem az ősi vallások misztikumát, és maguk az angyalok és a démonok is más értelemben szerepelnek az én gondolataimban.


Mi ihlet meg? A zenék, amiket megosztasz, ihletik a rajzaid?
Igen. Sok olyan zene van ami beindítja nálam a dolgot. Lehet akár film, akár egy szép kép, sok mindenből tudok meríteni.

Melyik a kedvenc alkotásod?
Van egy ami különösen nagy kedvencem. Úgy szoktam fogalmazni ha gyorsan kéne döntenem, akkor az lenne az amit felkapnék. Egy régi rongydarabra festett Gabriel arkangyalt ábrázoló munkám.


Honnan jött az Initium alapötlete? Régóta tervezted már? Egyszerre egy oldalt, vagy egy egész részt tervezel meg?
Az Initium szintén nagyon régről ered. Fejben megvan az egész történet, regény formában már a sokadik oldalnál járok. A képregénynek is van forgatókönyve, az alapján dolgozom. Egyszerre, mindig csak egy oldalt készítek el vázlattól egészen a kész szöveges verzióig. 

Mennyi időbe telik egy oldalt elkészíteni?
Ha összeadom az órák számát, körülbelül egy teljes napra jönne ki.


Az egész olyan mint egy sorozat. Elmondasz valamit arról, hogy fog folytatódni?
Ez a történet sorsokról, döntésekről, a szabad akaratról szól legfőképp. A regényben sok szereplőt irányítok, egyengetem a rögös útjukat, de a végén minden egy irányba fog futni. Az egyik fő szál egy nagyon ősi vonzalom, egy olyan erős szerelem amiért a főhőseim bármit képesek megtenni. A másik szál igazán a Föld bolygón élő ősi lelkek és az égből érkezettek harcát veszi alapul. Nálam Gaia gyermekei azaz a Földszellemek lesznek az úgynevezett démonok. Az angyalok viszont Isten harcosai, más bolygóról hozott (vagy inkább) elhurcolt katonák. Ugye a képregény napjainkban kezdődik egy elég brutális gyilkossággal. Szépen lassan minden ki fog bontakozni, majd visszaemlékezések által.


Milyen üzenetet hordoz számodra a képregényed? Mit szeretnél vele üzenni a világnak?
Elsődlegesen a tiszta érzések erejét, illetve a jó rossz viszonyát. Nagyon összetett karaktereket igyekszem megalkotni és kíváncsian várom majd, hogy kiben milyen gondolatokat fog ébreszteni egy – egy tettük.

Körülbelül mikorra lesz elérhető a képregényed? Megjelenik majd nyomtatásban is?
Öt könyvesre tervezem, az első kötet hamarosan befejeződik. Elképzelhető, hogy lesz néhány kézzel fogható példány.

És ezek után? Mik a terveid?
Alkotni. Kirajzolni magamból a bennem élő világot és lakóit.

Köszönöm az interjút! :)
Remélem, minél több gyönyörű alkotásod csodálhatjuk még meg! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése